Nyttig info om kontaktlinsetyper

Vigtigt at vide ved køb af kontaktlinser

Køb kontaktlinser hos Eyewoman
Der findes mange kontaktlinsetyper

Der findes mange forskellige kontaktlinsetyper. Vi har mange af de forskellige kontaktlinser. Herunder kan du læse mere om, hvad forskellen er, og hvordan de matcher dit synsbehov.

De fleste mennesker der bruger kontaktlinser vælger at bruge linserne for nemhedens skyld, mens andre på grund af udseendet foretrækker kontaktlinserne. Også ivrige sportsudøvere supplerer deres briller op med kontaktlinser. Men fælles for alle er at det altid er en god idé regelmæssigt at få tjekket dine øjne hos en optiker, sådan at evt. skader eller sygdomme opdages i tide. Optikeren er også opdateret på de forskellige kontaktlinsetyper. Og kan rådgive dig med hensyn til at håndtere kontaktlinserne i dagligdagen.

Så tjeck din optiker før du køber kontaktlinser online.

Forskellige kontaktlinsetyper

Toriske kontaktlinser
Toriske kontaktlinser retter bygningsfejl i øjet. De kan købes både som endags- og månedslinser. Og med enkelt- og flerstyrke.

Flerstyrke-kontaktlinser
Flerstyrkelinser er kontaktlinser der har læsefelt, sådan at man ikke skal bruge et par ekstra læsebriller. de kaldes også progressive kontaktlinser eller multifokale linser. Kan købes både til endags- og månedsbrug. Fås også med korrektur mod bygningsfejl.

Enkeltstyrke-kontaktlinser
Enkeltstyrkelinser er kontaktlinser med én eneste styrke til både nærsynethed og til langsynethed. De kan købes som både endags- og månedslinser. Fås også med korrektur mod bygningsfejl.

Døgnlinser, kontaktlinser til døgnbrug
Døgnlinser som brugeren han have på i enten 1 uge, 2 uger, eller 30 dage i træk. Dette alt efter hvilken linse det er. Se alle vores døgnlinser her.

Bandagelinser
Bandagelinser er bløde linser. De bruges i forbindelse heling af sår på øjets hornhinde. Faktisk som en form for “plaster”. Dette fremmer sårets heling og virker smertelindrende. Kan typisk fås til døgnbrug.

Farvede kontaktlinser
Farvede linser er linser der korrigerer og retter synet men som også toner øjet til en anden farve. Fås i alle mulige farver der passer til din personlige stil. Se alle vores farvede kontaktlinser her.

Varighed

Alcon Dailies AquaComfort Plus Multifocal endagslinser

Endags-kontaktlinser
Endagslinser tager du på om morgenen og ud igen om aftenen, hvorefter de smides ud. Du tager altså helt nye og sterile kontaktlinser på daglig. Endagslinser er også velegnet som tilføjelse til briller, hvis du til tider mangler en mere praktisk løsning eksempelvis til sportsbrug. Se alle vores endagslinser her.

Månedslinser
Månedslinser bæres en hel måned. Dog ikke i træk. Linserne tages af om aftenene, placeres i en dertil beregnet lille container, renses og tages på igen om morgenen den næste dag. Se alle vores månedslinser her.

7-dages-kontaktlinser
7-dageslinser bruger du en uge. Men dog ikke i træn. De tages, ligesom månedslinser, af hver aften, renses og tages på igen den næste dag.

14-dages-kontaktlinser
14-dageslinser bruger du i 14 dage. Ligesom månedslinser tages de af hver aften før natten, renses og tages på igen næste morgen. Se vores udvalg i 14-dages linser her.

3-måneders-kontaktlinser
3-månederslinser bruger du i tre måneder. De tages af hver aften, renses, lægges i et etui, og tages på igen næste morgen.

6-måneders-kontaktlinser
6-månederslinser bruger du i et halvt år. Om aftenen tages de af, de renses, lægges i et dertil designet etui og tages derefter på øjnene igen den næste dag.

Hårde linser, speciallinser
Hårde linser/speciallinser fås typisk hos en optiker, og anvendes primært i forbindelse med forskellige øjensygdomme. Hvor styrken skal være meget høj eller speciel. Hårde linser kan holde i flere år ved korrekt brug, når de først engang er tilpasset.

Husk at få dine øjne kontrolleret hos en optiker.

Det er meget vigtigt at du får dine øjne kontrolleret hos en autoriseret optiker, før du køber kontaktlinser onlline. Og at du får en snak med optikeren om dine behov og dine præcise øjendata. Optikeren har i kraft af sin uddannelse og erfaring en faglighed og det opdaterede kendskab til kontaktlinseprodukterne fra producenterne og kontaktlinsetyper, der gør at du kan få den bedste nytte af linserne, og ikke bruger dem forkert.

Se hele vores kontaktlinsesortiment.